Grote stroompanne in West-Vlaanderen

Grote delen van West-Vlaanderen hebben een tijdlang zonder stroom gezeten. De oorzaak van de stroompanne was een defect op een stroomkabel tussen Torhout en Zedelgem. Het lijkt erop dat de problemen momenteel terug zijn opgelost.

Netbeheerder Elia meldde op Twitter dat er een incident was op het net in de regio Zedelgem, Torhout, Lichtervelde, Beernem, Wingene en Jabbeke. De provincie West-Vlaanderen meldde dat het probleem binnen het uur zou opgelost zijn. Dat is ook gelukt.

In het station van Lichtervelde, een belangrijk overstapstation, werd het treinverkeer even onderbroken door de stroompanne. De gestrande reizigers moeten overstappen op vervangbussen. 

Omstreeks 17.05 uur hernam het treinverkeer opnieuw, nadat de stroomonderbreking ten einde was. Minstens zeven treinen op de lijnen 66 Brugge-Kortrijk en 73 Deinze-De Panne werden afgeschaft. Dat zegt Frieke Neyrinck, woordvoerster van de NMBS.

De NMBS had ondertussen al vervangbussen opgevorderd die de passagiers tussen Brugge en Kortrijk moesten vervoeren. "Door de veiligheidsprocedure die in werking trad, moesten de treinen in de regio Lichtervelde stapvoets verder rijden. Hierdoor werden tot nu toe al zeven treinen afgeschaft. Iets na 17.00 uur hernam het treinverkeer, maar de reizigers moeten rekening houden met gevolgsvertragingen", zegt Neyrinck.  

OPROEP: bent u slachtoffer van de stroompanne en heeft u foto's of filmpjes gemaakt? Stuur ze door via e-mail naar 4040@vtm.be of via de VTM NIEUWS-app.