21 gewonden bij rellen Brussel

De Croix-Rouge de Belgique heeft vandaag rond 15.00 uur op de nationale betoging in Brussel al 26 interventies achter de rug. 21 mensen werden overgebracht naar het ziekenhuis, zo meldt een woordvoerder. Er vielen nog geen zwaargewonden.

Volgens de medische verantwoordelijke die op de betoging aanwezig is, is er sprake van gevechten, valpartijen en medische problemen.

De Croix-Rouge de Belgique is op vraag van de organisatoren van de manifestatie met twee ambulances, twee gemotoriseerde interventieteams en twee mobiele verzorgingsposten aanwezig in Brussel. In totaal werd een twintigtal hulpverleners gemobiliseerd.

Intussen heeft het Croix-Rouge de Belgique beslist om het medisch interventieplan af te kondigen. Dat heeft woordvoerster Nancy Ferroni gemeld. Rond 17.00 uur hadden de hulpverleners al 33 mensen ter plaatse verzorgd en 21 mensen overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel manifestanten als politieagenten raakten gewond, maar niemand verkeert in levensgevaar, aldus een medisch verantwoordelijke.

Vanwege het medisch interventieplan, heeft het Croix-Rouge de Belgique een vaste medische post geïnstalleerd ter hoogte van de Munthofstraat 5 in Sint-Gillis en een extra ambulance voorzien.