Wegpiraat E314 krijgt een jaar cel

De 50-jarige wegpiraat Curd V. uit Sint-Genesius-Rode is donderdag door de Hasseltse correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot 12 maanden effectieve celstraf wegens kwaadwillige verkeersbelemmering en weerspannigheid tegen twee politie-inspecteurs van de zone West-Limburg.

Op 5 april 2013 pestte hij met zijn BMW M3 een bestuurder op de E314 in Halen. Hij wilde zelfs verhinderen dat het slachtoffer de afrit kon nemen.

Op 16 september 2013 ging Curd V. te keer tegen twee agenten van de politie West-Limburg, die hem en een vriendin wilden controleren omdat ze met de BMW op een inbraakgevoelige plek stonden.

Filmpje ging viraal

De BMW-bestuurder dook al enkele keren op in filmpjes over verkeersagressie op het internet. Eind vorig jaar haalde zo'n filmpje de nationale media. Het slachtoffer van de feiten van 5 april 2013 had indertijd al bij de politie klacht ingediend.

Curd V. haalde hem langs rechts in omdat hij volgens hem niet snel genoeg een vrachtwagen voorbijreed. Vervolgens hield Curd V. gelijke snelheid met de vrachtwagen, zodat de jongeman uit Heverlee niet kon passeren. De vijftiger ging zeven keer bruusk op zijn rem staan, waarbij het slachtoffer maar nipt een aanrijding kon vermijden. Een trucker, die alles zag gebeuren, kon de BMW klemrijden, maar Curd V. vluchtte achteruit weg via de pechstrook.

Verstek

Bij de politiecontrole in Lummen draaide hij zichtbaar geïrriteerd het autovenster een stukje omlaag en zei: "Stuur het pv maar op. We zijn gynaecologen en zitten in vergadering''. Curd V. weigerde ook zijn identiteitskaart boven te halen.

De procureur had hem graag persoonlijk op de zitting aangepakt, maar Curd V. daagde niet op. Nu kan hij verzet aantekenen.

 

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be