Al 80.000 betogings-tickets verkocht

De NMBS heeft donderdag al 80.000 speciale tickets verkocht aan betogers die donderdag in Brussel willen betogen. Dat werd vernomen van NMBS-woordvoerder Bart Crols. De vervoersmaatschappij legde ook vijftien extra treinen in. De treinen richting Brussel zitten dan ook overvol, heel wat mensen moeten al rechtstaand reizen.

De NMBS verkoopt voor de betogers een uitzonderlijk evenementen-ticket. Dat kost 12 of 14 euro, afhankelijk van de afstand naar de hoofdstad. De ochtendspits op het spoor, tot 9 uur, verliep donderdag normaal.

"Zoals verwacht en woensdag gecommuniceerd zijn de verschillende stations op dit ogenblik overvol met reizigers die naar Brussel willen reizen om deel te nemen aan de vakbondsmanifestatie. Vooral de treinen die vanaf 9 uur vertrekken naar Brussel zijn momenteel drukbezet", zegt de NMBS.

De vervoersmaatschappij heeft een vijftiental extra treinen ingelegd om de toevloed zo vlot mogelijk te kanaliseren, maar reizigers houden best rekening met extra drukte op hun trein.

"Die vijftien extra treinen betekenen voor de periode tussen halftien en halftwaalf een verhoging van het aantal zitplaatsen met 36 procent richting Brussel", aldus nog Crols.