54% Vlamingen tegen betoging, 39% voor

Iets meer dan de helft van de Vlamingen staat niet achter de aangekondigde betoging van morgen in Brussel. Bijna 40% steunt de actie wel. Dat blijkt uit een peiling van VTM NIEUWS bij duizend Vlamingen.

54 procent van de Vlamingen is tegen de grote betoging van de vakbonden, die morgen in Brussel protesteren tegen de besparingsplannen van de regeringen. 39 procent geeft wel zijn steun.

De meeste Vlamingen zijn er niet van overtuigd dat de vakbondsacties ook daadwerkelijk iets gaan uithalen. Maar 21 procent van de Vlamingen gelooft dat de actie van morgen en de aangekondigde nationale staking van 15 december iets gaan veranderen aan de uitwerking van de besparingsmaatregelen. 71 procent denkt van niet.

Bijna twee op de drie Vlamingen geven aan dat ze vinden dat de regering geen andere keuze had dan te besparen. Eén op de drie gaat daar niet mee akkoord. Sterker nog: 72 procent van de ondervraagden vindt het belangrijk om nu te besparen, zodat hun kinderen het later even goed of beter kunnen hebben. 21 procent vindt dat niet.

Het onderzoek werd online uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX op 5 november 2014 bij 1000 Vlamingen uit het iVOX-panel, representatief naar geslacht, leeftijd, diploma, tewerkstellingssituatie en federaal stemgedrag tijdens verkiezingen van 2014. De maximale foutenmarge bedraagt 3,02%.