Stroom valt uit in federaal parlement

De stroom in het federaal parlement is deze namiddag tijdelijk uitgevallen in één vleugel van het gebouw. De oorzaak van de stroomstoring bleek een technische storing op de eerste verdieping van het Huis van de Parlementsleden. Er werd even gedacht aan een link met de geplande acties van Anonymous, maar er bleek geen verband te bestaan tussen de stroomstoring en Anonymous.

De veiligheidsdiensten van het parlement vreesden vandaag voor acties van de groepering Anonymous. Zij hielden vandaag een betoging in Brussel en zouden ook een bestorming van het parlement gepland hebben. Het sein voor de veiligheidsdiensten van het parlement om extra maatregelen te nemen.

Bij de stroomstoring werd door een medewerker van Groen op Twitter even de link gelegd met Anonymous, maar van een verband bleek geen sprake. De stroomstoring was te wijten aan een technische storing en vond plaats op de eerste verdieping van het Huis van de Parlementsleden. In het parlement zelf ondervond men geen hinder van de storing. In de delen van het gebouw waar er tijdelijk geen stroom was, nam de noodverlichting het over.

Bekijk de reportage van VTM NIEUWS over de maatregelen aan het parlement: