Wetsdokter klaagt beleid justitie aan

De rechtbank in Antwerpen heeft het wrakingsverzoek op wetsdokter Werner Jacobs afgekeurd. Jacobs moest vanochtend in een moordzaak zijn forensisch onderzoek voorstellen, maar las in plaats daarvan een open brief voor waarin hij de werking van het gerecht aanklaagt.

“"Het probleem is niet dat de gerechtskosten de pan uit swingen, het probleem is dat de wanbetalingen van justitie de pan uit swingen", zei Werner Jacobs vanochtend in de rechtbank, terwijl hij normaal het forensisch verslag over de moord die in de rechtbank behandeld werd moest voorstellen.

Wetsdokter getuigt toch over forensisch onderzoek

Jacobs is een autoriteit en sprak in zijn open brief harde taal. "Elke onderneming die zoals justitie handelt, zou door de rechtbank van koophandel failliet zijn verklaard."

De advocaat van de verdediging wraakte de wetsdokter na h et voorlezen van zijn open brief, maar daar is de rechter niet op ingegaan. Het was even afwachten wat er zou gebeuren, maar wetsdokter Jacobs heeft deze namiddag gewoon kunnen getuigen over zijn forensisch onderzoek.

Bekijk hier de reportage uit het VTM NIEUWS van 13u:

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Lees hieronder de integrale open brief:

Open Brief Werner Jacobs