Niemand aangereden en toch veroordeeld

De politierechter van Kortrijk heeft een trucker veroordeeld voor een dodelijk ongeval van drie jaar geleden in Oostrozebeke. Opvallend, want de man reed zelf niemand aan, maar krijgt nu toch de verantwoordelijkheid in zijn schoenen geschoven.

De rechter in Kortrijk oordeelde dat de man onvoldoende duidelijk maakte dat hij het parkeerterrein aan zijn linkerkant wilde oprijden. Daardoor werd de autobestuurder die de vrachtwagen wilde inhalen compleet verrast. De auto moest daardoor uitwijken en reed in op een groepje mensen dat op de bus stond te wachten. Daarbij raakten vier mensen gewond, één daarvan overleed aan de verwondingen in het ziekenhuis.

De autobestuurder werd volledig vrijgesproken. De trucker krijgt nu de volledige verantwoordelijkheid in zijn schoenen geduwd. Volgens de rechter gebruikte de chauffeur te laat richtingaanwijzers en hij had zich vroeger moeten voorsorteren. De trucker krijgt een voorwaardelijke celstraf van zes maanden, een boete en een rijverbod van zes maanden.