Treinverkeer opnieuw op gang in Linkebeek

De twee sporen in Linkebeek waar gisterenmiddag een passagierstrein en een werktrein zijn gebotst, zijn vanochtend opnieuw vrijgegeven. Dat zegt Thomas Baeken van spoorwegbeheerder Infrabel. Een aantal treinen ondervonden wel hinder. 

De reizigerstrein werd rond 5.30 uur weggesleept naar Schaarbeek. De eerste treinen vanuit Charleroi en Brussel reden normaal. "Voorlopig ziet het er goed uit. Maar het wegslepen van de trein kan nog hinder veroorzaken op de oostelijke ringlijn 26 (Halle-Etterbeek-Mechelen) rond Brussel omdat de trein door de veiligheidsprocedures maar 5 kilometer per uur mag rijden", aldus Baeken.

Door het wegslepen van de passagierstrein vanuit Linkebeek naar Schaarbeek, werden vier treinen, tussen Halle en Vilvoorde, Halle en Mechelen en Mechelen en Brussel-Luxemburg, afgeschaft. Twee treinen tussen Mechelen en Brussel-Luxemburg werden gedeeltelijk afgeschaft, tussen Vilvoorde en Brussel-Luxemburg. Het geëvacueerde treintoestel kwam om 7.35 uur aan in Schaarbeek. "Vanaf dat moment is het treinverkeer op de lijn 26 genormaliseerd", zegt Thomas Baeken.