Drie doden bij frontale botsing

Een verkeersongeval in Beauraing in de provincie Namen heeft vanavond drie dodelijke slachtoffers geëist. Dat maakte burgemeester Marc Lejeune bekend. Een vrouw verkeert nog steeds in levensgevaar. Twee van de slachtoffers zijn afkomstig uit Vlaanderen: ze waren op vakantie in de streek.

Het ongeval gebeurde omstreeks 16.00 uur, toen twee auto's frontaal op elkaar botsten. In één van de voertuigen zat een 40-jarige man en vader, afkomstig uit Finnevaux (Houyet). Hij was op slag dood. In de tweede auto kwamen zowel de bestuurder als de passagier op de achterbank om het leven. De vrouw, die vooraan zat, werd met levensgevaarlijke verwondingen naar het ziekenhuis van Dinant gebracht. Ze heeft meerdere breuken.

De drie uit de tweede auto zijn Vlamingen, die samen met vier anderen een weekend in de Ardennen doorbrachten. Ze reden in konvooi op het moment van het ongeval.

"De botsing was erg zwaar. Het ongeval gebeurde na een verkeersdrempel in een kleine bocht. Waarschijnlijk is de wagen van de veertiger van de rijbaan afgeweken. Maar het is aan de expert van het parket om conclusies te trekken", aldus de burgemeester. Hij sprak zijn medeleven uit aan de families van de slachtoffers.

Na het ongeval werd ook de MUG-helikopter ingezet. Twee van de gewonden moesten worden bevrijd uit hun voertuig. De interventie duurde tot ongeveer 19.30 uur.