2 gewonden in Ternat na vluchtmisdrijf

In Ternat zijn afgelopen nacht twee jongens van het voetpad gemaaid, nadat een chauffeur de controle over zijn voertuig had verloren. De bestuurder van de wagen pleegde vluchtmisdrijf. Beide jongens zijn gewond, een is er erg aan toe. Ze zijn wel buiten levensgevaar.

De twee waren op weg naar huis na een fuif toen een auto uit de bocht ging, tegen een haag reed en ook een andere auto ramde. Daarna reed de auto de twee jongens omver.

De chauffeur zou even uitgestapt zijn, maar toen hij zag dat de jongens gewond waren, is hij terug in de wagen gekropen en weggereden. De jongens werden zwaargewond naar het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst gebracht.

Deze namiddag kon de politie van de zone TARL het bewuste voertuig aantreffen op een openbare parking in Affligem. Het was beschadigd en een gedeelte van de dakspoiler ontbrak.     

 

Het parket van Halle-Vilvoorde stelde een deskundige aan die de plaats van het ongeval én het voertuig in kwestie onderzocht heeft. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de Seat zeker aan de feiten kan worden gelinkt. Volgens de deskundige was er sprake van onaangepaste snelheid. Het voertuig blijkt ingeschreven op naam van een man van 20 jaar uit Ternat. 

 

De politie is de betrokkene bij hem thuis gaan ophalen voor verhoor. De man geeft zijn betrokkenheid (gedeeltelijk) toe. Hij zou de avond voor de feiten zijn uitgegaan en teveel hebben gedronken. Zijn vrienden hebben hem thuis afgezet maar om de één of andere reden heeft hij opnieuw de wagen genomen waarna hij het ongeval veroorzaakte. Hij herinnert zich echter niet iets of iemand te hebben aangereden. De man legde op het ogenblik van zijn interceptie een positieve ademtest af.