Belg na 4 maanden Brazilië naar huis

De 46-jarige Bruggeling die al meer dan vier maanden Brazilië niet uit mocht na een dodelijk verkeersongeval, keert maandag terug naar België. Dat meldt N-VA-senator Pol Van Den Driessche.

Dominique De Rous raakte tijdens het WK voetbal in het Zuid-Amerikaanse land betrokken bijeen dodelijk verkeersongeval en moest daardoor zijn identiteitskaart inleveren. Bij het ongeval op 5 juli raakte zijn zoon Matthew zwaargewond. Hij mocht snel terugkeren naar België, maar als chauffeur van het voertuig moest Dominique De Rous zelf in Brazilië blijven.

Via ambassade

Van Den Driessche zette zijn schouders onder de zaak en schakelde ook de Belgische ambassade in Brasilia in. "Ik ben ontzettend blij dat het via de diplomatieke weg in orde is gekomen", aldus Van Den Driessche.

Verwelkomingsfeest

Bijna drie weken geleden kreeg de Bruggeling het verlossende nieuws dat hij zijn identiteitspapieren terugkrijgt. Nu de papiermolen ook rond is, kan De Rous maandagavond een vliegtuig naar Parijs nemen. Dinsdag om 17 uur staat een verwelkomingsfeest gepland in het café-restaurant van de broer van De Rous.