Voetballer (12) 2 jaar geschorst na gevecht

Een voetballertje van 12 uit het Limburgse Bree mag twee jaar lang geen wedstrijden meer spelen omdat hij een tegenspeler en de scheidsrechter heeft geslagen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Tijdens de U13-wedstrijd tussen FC Opitter en SLW Maaseik eind september kregen twee spelertjes het met elkaar aan de stok. De één zou een zware tackle hebben uitgevoerd op de ander, waarna de twee elkaar in de haren vlogen. Toen scheidsrechter Davy Buelen (41) tussenbeide kwam, kreeg hij van de speler van Opitter twee slagen tegen de borst. "Zonder twijfelen heb ik een rode kaart getrokken en de tiener van het veld gestuurd", klinkt het.

De ouders van de geschorste Xander B. en de voorzitter van de club keuren de fout af, maar vinden de straf veel te zwaar voor een jongetje van 12. Romain Appeltans, voorzitter van het Provinciaal Comité Limburg dat de straf uitsprak, noemt het een droevige zaak. "Ik zit 25 jaar in het Comité en herinner me maar één minderjarige van 14 of 15 die ooit eens een arbiter geslagen heeft. Het geval van Opitter is het tweede en dus zeldzaam, maar ik heb wel het gevoel dat het toeneemt".