Man rijdt in op groep voetgangers

In het Vlaams-Brabantse Beersel zijn vrijdagnamiddag zeven personen gewond geraakt nadat een autobestuurder onwel werd en eerst een groep schoolkinderen en vervolgens twee volwassenen aanreed. De gemeente Beersel kondigde korte tijd het medisch rampenplan af maar niemand van de gewonden verkeert in levensgevaar. Dat meldt de Beerselse burgemeester Hugo Vandaele.

Het ongeval gebeurde kort na 16.00 uur op de Brusselsesteenweg in de Beerselse deelgemeente Alsemberg. Een bejaarde man raakte onwel achter het stuur van zijn wagen en verloor de controle over het voertuig. Dat ging volledig van de baan af en reed in op een groepje kinderen die aan een bushalte op enkele meters van de rijbaan stonden te wachten.

De bestuurder kon zijn voertuig weer naar de baan leiden maar reed daar vervolgens twee volwassen voetgangers aan, om ten slotte tegen een geparkeerde wagen te botsen en tot stilstand te komen.

Maar liefst acht ziekenwagens moesten ter plaatse komen om de vijf gewonde kinderen en twee volwassenen alsook de autobestuurder naar verschillende ziekenhuizen over te brengen. "De gewonden liepen vooral verwondingen op aan de ledematen en geen van hen zou in levensgevaar verkeren", zegt burgemeester Vandaele.

"Ook de autobestuurder zelf had medische verzorging nodig." De lokale politie van Beersel verwittigde het parket Halle-Vilvoorde maar omdat de omstandigheden van het ongeval voldoende duidelijk waren, vond het parket het niet nodig een verkeersdeskundige ter plaatse te sturen, aldus nog de burgemeester.