Politie zorgt voor chaos op luchthaven

Op de luchthaven van Zaventem is het nog steeds erg druk, na de stiptheidsacties van de politie vanmorgen. De vakbonden deden dat uit protest tegen de verhoging van de pensioenleeftijd. Passagiers die vertrokken, werden extra goed gecontroleerd, wat voor lange files zorgde aan de vertrekbalies en de grenscontrole. De actie is nu wel voorbij, maar nieuwe stiptheidsacties later vandaag zijn niet uitgesloten.

De actie van de politiebonden komt erg ongelukkig, nu de vakantie-uittocht is begonnen. Het is zelfs de drukste dag van de herfstvakantie. Er vertrekken vandaag 39.503 passagiers.

Vertrek vroeger naar luchthaven

“Er staan lange files aan de balies en ook aan de boxen van de grenscontroles is het erg druk. Alle boxen zijn bemand, maar de politie doet extra strenge controles”, vertelt Florence Muls van Brussels Airport.

De luchthaven vraagt alle passagiers die vandaag moeten vertrekken, om extra vroeg naar de luchthaven te komen. “Een uur vroeger dan normaal komen, is zeker aan te raden”, klinkt het. Voor de reizigers die aankomen in Zaventem, zijn er tot nu toe geen problemen.