Politiebond met lege dozen naar politie

Ongeveer 500 politieagenten, aangesloten bij de politievakbond NSPV, hebben donderdag betoogd in de Europese wijk in Brussel. Ze willen van de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) "ernstige voorstellen" krijgen in verband met hun pensioeneisen.

Als er geen "positief signaal" komt van de minister stellen ze nieuwe actie in het vooruitzicht. De betoging vertrok omstreeks 13.30 uur aan het Jubelpark en bracht een bezoek aan de verschillende veiligheidstoegangen tot de Europese Instellingen die waren opgesteld in het kader van de Europese topontmoeting van donderdag en vrijdag.

De betogers gaven lege kartonnen dozen aan hun collega's die de dienst verzekerden. "Deze lege dozen symboliseren wat de minister ons tot nu toe heeft voorgesteld", zei Jérôme Aoust, nationaal secretaris van de NSPV. "We willen dat de minister er nu iets in steekt."

De politiemensen willen een speciale pensioenregeling, nadat het Grondwettelijk Hof hun voordelige regeling eerder dit jaar vernietigde. De politiebond plant nieuwe acties als er geen positief signaal komt van de minister van Binnenlandse Zaken. Op 12 november is er een nieuw overleg met de minister gepland.