Nummer 2 federale politie overleden

Jean-Marie Van Branteghem, de directeur-generaal van de federale politie, is vanochtend onverwacht overleden. Dat melden minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en Catherine De Bolle, commissaris-generaal van de federale politie. Jean-Marie Van Branteghem was 53 en overleed donderdagochtend onverwacht aan de gevolgen van een hartaanval.

“Wij zijn geschokt en bedroefd door zijn plotse overlijden. Jean-Marie keek vooral naar het menselijke aspect van politiewerk”, zegt De Bolle in een persbericht. “Uit naam van de federale politie willen het directiecomité en ik hem bedanken voor zijn jarenlange inzet.”

Van Branteghem begon zijn carrière in 1984 bij de gemeentepolitie van Aalst. In 1996 werd hij secretaris van de Vaste Commissie van de gemeentepolitie tot hij in 1999 als politie-expert overging naar het kabinet van Binnenlandse Zaken. In 2007 werd hij Directeur-generaal van de Algemene Steundiensten bij de federale politie, waar hij de lokale en de federale politie voorzag van personeel en van middelen.

Jean-Marie Van Branteghem  woonde in Aalst met zijn vrouw en had twee dochters.