Boze Schoenaerts: "Boek is lijkenpikkerij"

Acteur Matthias Schoenaerts is tegen de verwachtingen in toch naar het kort geding gekomen in het Antwerpse gerechtsgebouw over het boek 'Schoenaerts' van auteur Stan Lauryssens, dat over zijn vader Julien Schoenaerts verschijnt. Hij onderbrak er speciaal opnames in Frankrijk voor en vliegt vanmiddag al terug. 

Schoenaerts en zijn moeder Dominique Wiche hebben de zaak aangespannen tegen auteur Stan Lauryssens en uitgeverij Manteau. Ze vragen geen verspreidingsverbod van het boek maar volgens hun advocaat Jos Vander Velpen willen ze wel dat de hele wereld weet “dat dit geen waarheidsgetrouwe biografie is, maar een bijeen gefantaseerd sensatieverhaal dat de goede naam en integriteit van zowel vader Julien Schoenaerts als zijn echtgenote Dominique en zoon Matthias beschadigt."

Matthias Schoenaerts vindt het volgens zijn advocaat ook verschrikkelijk dat via een "getrukeerde" quote op de cover geassocieerd wordt met een boek waar hij helemaal niet aan meegewerkt heeft. "Mijn vader was een vijs kwijt, maar het was de juiste vijs", staat er te lezen.