Verdwenen jongen (11) is teruggevonden

De 11-jarige jongen die vanochtend was verdwenen is teruggevonden. Dat heeft VTM NIEUWS vernomen. Preben was vanochtend op weg naar school verdwenen. De politie sprak meteen van een onrustwekkende verdwijning en ChildFocus verspreidde een opsporingsbericht.

Rond 18u werd Preben teruggevonden in een sportwinkel. Wat er exact is gebeurd en waar hij de dag heeft doorgebracht, is nog niet bekend.

De jongen was vanochtend samen met zijn zussen op de bus naar school gestapt, maar moet onderweg ergens de bus verlaten hebben, zonder dat zijn zussen dat hebben gezien. Toen ze aankwamen aan de halte waar ze steeds afstappen voor school, merkten ze dat hun broertje verdwenen was.

De politie sprak meteen van een onrustwekkende verdwijning en ging samen met Child Focus op zoek naar de 11-jarige Preben. Via sociale media werd een opsporingsbericht verspreid en er werd ook een affichecampagne gestart in de regio van Gent.

Ook vrienden van de ouders van de kleine Preben hadden op Facebook al een oproep gedaan naar getuigen. Bovendien planden ze een zoekactie in in Sint-Amandsberg. Dat is gelukkig niet nodig want de jongen werd dus rond 18 uur teruggevonden.