PS: “Regering zit in uw portefeuille”

Achter de campagne tegen de budgettaire maatregelen van de nieuwe regering, die vandaaag verscheen in de kranten van Sudpresse en in Metro, blijkt de PS te zitten. "De regering MR N-VA zit in uw portefeuille", stelt de advertentie, waarin verwezen wordt naar de website injuste.be. Op die website zijn ook enkele video’s te zien met de boodschap de Belgen gemiddeld 400 euro per maand verliezen door de indexspong.

De PS zegt in een persmededeling dat ze met de campagne oproept tot een mobilisatie tegen de "onrechtvaardige en inefficiënte" maatregelen van de regering. In de mededeling roept de partij op om deel te nemen aan de actie van de vakbonden op 6 november in Brussel.

Op heel wat Franstalige redacties kwamen ook brieven ter attentie van politieke journalisten aan met een schaar in de kleuren van de Zweedse coalitie. Tot de mededeling van de PS was het gissen naar de initiatiefnemers van de campagne. Wel bleek dat de domeinnaam injuste.be geregistreerd werd door een reclamebureau waarmee de PS regelmatig werkt.