Dossier Vakbondsacties

Vakbond bekladt MR-gebouw: "Voorsmaak"

De Franstalige, socialistische vakbond FGTB heeft vanochtend het hoofdkwartier van de MR beklad met gele paintballverf. Er werden ook rookbommetjes gegooid en enkele ruiten moesten er zelfs aan geloven. De actie oogst veel kritiek, maar voor de FGTB is zelf is er geen probleem. "Dit is slechts een voorsmaakje", zegt de socialistische vakbond.

Zo'n 200 vakbondslieden van de Franstalige socialistische vakbond verzamelden vanochtend aan het hoofdkwartier van de MR in Brussel. Ze bekladden het gebouw met gele paintballverf en enkelingen gooiden ook met stenen enkele ruiten stuk. "Een totaal onaanvaardbare daad van vandalisme en geweld", reageert premier Charles Michel op de aanslag op zijn partijgebouw. Ook Rudy De Leeuw van het ABVV, de Vlaamse tegenhanger van de FGTB, betreurt de actie.

Maar de Naamse afdeling van de socialistische vakbond, die de actie organiseerde, verdedigt zich. "We zijn vanochtend niet te ver gegeaan. De regering laat veel meer geweld zien dan wij, met hun besparingsmaatregelen." Bovendien laat de vakbond verstaan dat er nog meer dergelijke gewelddadige acties komen. Vanochtend was "slechts een voorsmaakje", klinkt het in Het Laatste Nieuws.