Dader steekpartij Brugge weer vrij

Een 21-jarige Leuvenaar is onder voorwaarden vrijgelaten voor zijn rol in een dodelijke steekpartij op de Markt in Brugge, zeggen zijn advocaten. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) heeft Steven V.G. onder voorwaarden vrijgelaten. Op 30 mei rond 5 uur 's morgens kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jongemannen, hij overleefde de steekpartij niet.

De Leuvenaar zat ruim vier maanden in de cel voor zijn aandeel in een dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge. Vrijdag 30 mei rond 5 uur 's morgens kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jongemannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. De jonge Bruggeling bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B. zou zich nog steeds in Tsjetsjenië schuilhouden. De advocaten van Steven V.G. bouwden hun verdediging vooral op de beschikbare camerabeelden van de steekpartij. Uit die beelden zou blijken dat de jongeman slechts een beperkte rol had in de feiten.

De Brugse raadkamer besliste al drie keer eerder dat de Leuvenaar de gevangenis mocht verlaten. Het parket ging iedere keer in beroep tegen die vrijlating, waarna de KI hem toch terug naar de cel stuurde, tot vandaag.

Bekijk ook:

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be