CEO Total komt om bij vliegtuigongeval

In Moskou zijn bij een ongeval tussen een privéjet en een sneeuwruimer vier mensen omgekomen. Eén van de slachtoffers is topman Christophe de Margerie (63) van de Franse oliemaatschappij Total, zo bericht het Russische nieuwsagentschap Itar-Tass. Ook de drie bemanningsleden aan boord overleefden het ongeluk niet. Zij zouden eveneens de Franse nationaliteit hebben.

Bij de oliemaatschappij wordt het nieuws bevestigd. "De groep Total laat met grote emotie en diepe droefheid weten dat CEO Christophe de Margerie deze nacht kort na 22 uur (Belgische tijd) is overleden bij een vliegtuigongeval na een botsing met een sneeuwruimer", luidt het in een communiqué. "De eerste gedachten van de directie en het personeel van Total gaan uit naar de echtgenote, de kinderen en de naasten van Christophe de Margerie en naar de familie van de andere slachtoffers", klinkt het.

Het ongeval gebeurde op de luchthaven van Vnoekovo. Het toestel dat op weg was naar Parijs, botste om nog onbekende oorzaak tijdens het opstijgen tegen een sneeuwruimer. Er hing op het moment van de feiten wel een dichte nevel. De vier inzittenden van de Falcon 50 lieten bij het ongeval het leven. Over het lot van een mogelijk vijfde slachtoffer bestaat nog onduidelijkheid: aanvankelijk werd gemeld dat ook de bestuurder van de sneeuwruimer overleed, maar volgens diverse bronnen zou de man ongedeerd zijn gebleven.Volgens een Russische onderzoekscommissie was die bestuurder dronken.