"Puntensysteem voor dronken personeel"

Eén op de drie bedrijven heeft de afgelopen vijf jaar te maken gehad met dronken werknemers. Bij drugs gaat het om één op de vijf bedrijven. Dat blijkt uit een onderzoek van Unizo, waarover verschillende kranten schrijven. Om het probleem aan te pakken, pleit de middenstandsorganisatie voor een puntensysteem zoals bij het rijbewijs. Wie drie keer tegen de lamp loopt, moet om dwingende reden ontslagen kunnen worden.

“De cijfers zijn al beter dan in het verleden, maar liggen nog steeds te hoog”, vertelt UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. “Vooral als je ziet dat het in gevaarlijke sectoren zoals de bouw, industrie en het transport nog vaak gebeurt.”

Wet moet veranderen

Unizo wil dat deze werknemers strengen worden aangepakt. “Nu kunnen ze niet op staande voet worden ontslagen als er geen zware beroepsfout gemaakt werd door de werknemer.”

Een puntensysteem kan daar verandering in brengen, maar dan moet de werkgever wel alcoholtests kunnen afnemen. “Sinds 2009 mogen bedrijven die in het in hun arbeidsreglement hebben opgenomen, dat doen. Maar wel enkel preventief, zoals ’s morgens aan de poort. Eén persoon bewust gaan controleren omdat je vermoedt dat die op dat moment dronken is, kan volgens de wet ook niet. Ook dat moet dus veranderen.”