Man in de rug gestoken in A'pen

In Antwerpen is vrijdagavond een man met een mes in de rug neergestoken. Dat meldt de lokale politie zaterdag. Een aanvankelijke ruzie tussen twee groepjes leidde tot een grote vechtpartij met tientallen mensen. De politie kwam massaal ter plaatse. Het slachtoffer verkeerde een tijd in levensgevaar.

Omstreeks 22.30 uur ontstond volgens de politie ruzie tussen twee groepjes mannen aan een nachtwinkel in de Statiestraat in het district Berchem. Die ruzie draaide naar verluidt over een ex-vriendin. De ene groep trapte daarbij tegen de auto van de tegenstanders. De politie, die spreekt over een vete, kwam ter plaatse, scheidde de partijen en verhoorde hen, waarop het opnieuw rustig was.

Maar even later bedreigde een van de groepen de andere telefonisch, waarop om 23.20 uur de politie opnieuw werd opgeroepen. De ruzie had zich nu verplaatst naar het Burgemeester Edgard Ryckaertplein. Omstanders werden opgehitst en volgens de ordediensten zwol de groep aan tot een honderdtal mensen.

"De politie kwam massaal ter plaatse. En dit was nodig. De heethoofden keerden zich tegen de politie. Na meerdere waarschuwingen wilden de betrokkenen niet achteruit gaan", klinkt het in een persbericht van de politie.

In het tumult werd een man van 29 in de rug gestoken, waarbij hij een longperforatie opliep. Aanvankelijk raakten de hulpdiensten door weerstand van de vechtbazen niet tot bij de man. "De politie was genoodzaakt om de politiehond in te schakelen en om de wapenstok te gebruiken. Bij het tumult raakten ook verschillende politiemensen gewond", aldus de politie.

De hoofdbetrokkenen werden door de politie geïdentificeerd en meegenomen. Ze zullen op een later tijdstip verhoord worden. De man is intussen buiten levensgevaar, maar bleef ter observatie op de dienst intensieve zorgen.