Speed in crèche: 12 kindjes in ziekenhuis

Twaalf peuters tussen 0 en 3 jaar zijn naar het ASZ in Aalst gebracht, nadat enkele van hen vanmorgen in een crèche met een zakje speed speelden. Ze worden er onderzocht om elk gezondheidsrisico uit te sluiten. Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt dat een stagiaire ervan verdacht wordt de drugs te hebben meegebracht.

De verantwoordelijke van de crèche heeft de politie verwittigd, nadat de kinderen aan het spelen waren met een zakje “wit poeder”.  “Na onderzoek bleek het pakje een hoeveelheid speed te bevatten”, meldt het parket.

"Het parket werd ingelicht en arresteerde een 18-jarige stagiaire die werkte in de crèche. De jongedame wordt ervan verdachte deze drugs te hebben meegebracht naar haar werk. Hoe de drugs in handen van de kinderen kwamen, wordt verder onderzocht."

Burgemeester verontwaardigd

De Aalsterse burgemeester Christoph D'Haese reageert verontwaardigd. "Dit is volstrekt onaanvaardbaar", vindt hij. "Mijn strijd in Aalst tegen drugs is bekend, maar na feiten in cafés en op straat duikt het nu op in een crèche. Wat is het volgende?" Volgens D'Haese is er ook wel goed nieuws, want het zakje poeder zou wellicht niet geopend zijn. 

De stagiaire zal voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter.