N-VA reageert: "kritiek niet correct"

Na een lange reeks van aanvallen op Theo Francken en Jan Jambon, heeft N-VA gisterenavond de oppositie dan toch nog van repliek gediend in de Kamer. Dat deed de partij bij monde van Sophie De Wit. Zij verweet de oppositie politieke recuperatie.

“Wat u doet is totaal onjuist en niet correct”, fulmineerde Sophie De Wit tegen de oppositie in de Kamer. De Wit, burgemeester van Aartselaar en Kamerlid voor N-VA, vertelde dat ze de kleindochter is van een Waalse man die tijdens de oorlog vijf jaar in krijgsgevangenschap heeft geleefd.

“Oppositie doet waarheid onrecht aan”

“Ik ben fier op mijn afkomst en fier op wat ik hier vandaag doe”, sprak ze het parlement toe. “U moet niet denken dat ik hier nog zou zitten als onze fractie op één of andere manier ondemocratisch of racistisch zou zijn. Dan zou ik mijn fierheid houden en weggaan.”

“Ik neem dit niet en ik aanvaard dit niet”, zei De Wit aan de oppositie. “U haalt vanalles uit de context omwille van politieke recuperatie. Niet meer of niet minder. U doet de waarheid onrecht aan. Ga terug op de inhoud. Daarvoor zitten wij hier en daarvoor zijn wij verkozen.”

“Oppositie houdt zich bezig met privé van Francken”

Ook Sarah Smeyers nam gisteren de verdediging van Theo Francken op zich. “Gedurende 10 uur hebben we bijna nog geen enkele tegenkanting gehoord wat betreft asiel & migratie. De oppositie houdt zich bezig met wat meneer Francken in zijn privé doet, maar ik zou de oppositie willen oproepen om het over de inhoud te hebben.”