Michel haalt hard uit naar Onkelinx

Tijdens het Kamerdebat over het regeerakkoord van de nieuwe regering haalde Laurette Onkelinx van de Franstalige socialisten regelmatig snoeihard uit naar de nieuwe meerderheid. Maar toen kersvers premier Charles Michel (MR) ’s avonds het spreekgestoelte beklom, diende hij haar minstens even fors van kritiek.

Onkelinx had vooral uitgehaald naar N-VA, coalitiepartner van Michel in de nieuwe regering. Ze vroeg verscheidene keren het ontslag van Jan Jambon en Theo Francken. Bovendien verwijt de PS Michel dat hij “de sleutels van België” aan de N-VA gegeven heeft.

“U wil constitutionele oorlog”

Charles Michel hield zich een dele dag koest, maar toen hij ’s avonds het spreekgestoelte in de Kamer beklom, haalde hij op zijn beurt snoeihard uit naar Onkelinx. Hij verweet de PS dat de partij het op het communautaire en institutionele luik speelt. Terwijl zijn regering net vijf jaar communautaire rust belooft.

“U probeert een institutionele en constitutionele oorlog te voeren, omdat u het sociaal-economisch niet kan. Maar dat zal niet werken”, herhaalde Michel tot tweemaal toe onder luid applaus vanop de meerderheidsbanken.