Kamerdebat wordt marathonzitting

Het Kamerdebat over het regeerakkoord van de nieuwe regering is een marathonzitting geworden. De leden van het parlement kwamen gisteren om 10u bijeen en gingen pas vanochtend na 21 uur debatteren rond 7u uiteen. Straks om 14u15 wordt het Kamerdebat hervat.

Na een hele dag hevig debatteren gingen de parlementsleden van oppositie en meerderheid ook gisterenavond en vannacht door met het debat over de regeerverklaring. Nadat alle fractieleiders van de verschillende partijen aan bod waren gekomen, werd er per thema gedebatteerd.

Na debatten vertrouwensstemming

Dat ging heel de nacht door tot vanochtend. Na het debat over milieu en energie werd de plenaire zitting in de Kamer door voorzitter Bracke ontbonden. Straks om 14u15 gaat het debat opnieuw van start, dan staan onder meer nog de thema’s justitie en asiel & migratie op het programma.

Als alle debatten zijn afgerond, volgt de vertrouwensstemming in de Kamer. Dan geeft het parlement het vertrouwen aan de nieuwe regering. Verwacht wordt dat de stemming in de vooravond zal plaatsvinden.