Gedenkplaat Sierre in Lommel vernield

Onbekenden hebben het monument ter nagedachtenis aan de verongelukte kinderen van basisschool 't Stekske in Lommel vernield. Dat meldt Het Laatste Nieuws en is bevestigd aan de redactie van VTM NIEUWS. 

Het monument werd één jaar na de ramp met de bus in de tunnel van Sierre onthuld en is sindsdien een plek waar vele ouders naartoe komen, om even rust te zoeken. Volgens Het Laatste Nieuws ontdekte één van de ouders gisteravond dat onbekenden de dikke glasplaat met een tekst over het ongeval hadden stukgegooid met stenen. 

Eerste schepen Kris Verduyckt is inmiddels op de hoogte van de vernielingen. "Ik heb de mensen van onze kunst- en cultuursector al opdracht gegeven de schade zo snel mogelijk te herstellen", zegt de schepen aan de krant. "Ik geloof niet dat het een doelbewuste actie was om de ouders te treffen. Toevallig is het ook Lommel-kermis, en hebben een paar jeugdige vandalen of een kermisganger boven z'n theewater die vernielingen aangericht. Dat doet niets af aan de pijn die de ouders zullen voelen, maar plaatst de situatie toch in een ander perspectief. Binnen enkele weken zal het monument weer hersteld zijn."