Schokkend: dashcam filmt ongeval Aalter

Op Facebook zijn schokkende dashcambeelden opgedoken van een zwaar ongeval op de E40 ter hoogte van Aalter. Het filmpje dateert van augustus, maar werd pas dit weekend online gezet. De bestuurster die verongelukte raakte zwaargewond, maar overleefde de klap. Zij is nog steeds aan het revalideren.

Opgelet: schokkende beelden

Op de beelden is te zien hoe een Ford nog net de afrit van Aalter wil nemen. De bestuurster stuurt haar wagen van het linkerrijvak de snelweg over richting afrit, maar ziet te laat dat een vrachtwagen op de voorsorteerstrook stil staat. Ze kan de vrachtwagen niet meer ontwijken en botst tegen hoge snelheid op de vrachtwagen. Tot overmaat van ramp kan een tweede vrachtwagen, die met de dashcam, de wagen op zijn beurt niet meer ontwijken.

De bestuurster werd na het ongeval op 13 augustus in kritieke toestand uit het wrak van haar wagen bevrijd. In de krant Het Laatste Nieuws vertelt ze dat ze nog steeds aan het revalideren is. “Ik heb overdreven veel geluk gehad”, zegt ze. “Die beelden terugzien zijn erg confronterend.”

Bestuurster: "Confronterend"

Volgens de bestuurster zouden de beelden pas na het proces worden vrijgegeven. Maar het filmpje dook afgelopen weekend op een Poolse Facebookpagina op en werd al tienduizenden keren gedeeld. “Ook de reacties op het filmpje zijn erg confronterend”, aldus de revaliderende bestuurster.