Chauffeur De Wever wordt kabinetchef

Er lijkt weer een nieuw incident in de maak bij N-VA. De Porsche-chauffeur van De Wever wordt de nieuwe kabinetchef van Algemeen Beleid bij Jan Jambon. “Bij de PS hadden ze ook een meneer Porsche, Michel Daerden. En ik denk niet dat de N-VA daar mee wil worden vergeleken,” weet VTM NIEUWS-journalist Dirk Van den Bogaert.

Joy Donné gaf De Wever vorige week met zijn Porsche een lift na de nachtelijke onderhandelingen over de ministerposten op het MR-hoofdkwartier. Dat hij daarbij een boete op de grond gooide, zorgde voor ophef in de media. Zeker toen nadien bleek dat hij ook met twee verschillende nummerplaten reed. Een fout, verklaarde hij zelf. Dezelfde Donné wordt nu kabinetschef van vicepremier Jambon.

"Het gaat daarbij toch om zijn capaciteiten en inhoudelijke inbreng", klinkt het bij de partij. "Waarom zou dat niet kunnen? Omdat hij met een Porsche rijdt, een boete had of een fout maakte met zijn nummerplaten?" Donné werkte eerder op de Belgische ambassade in Tokyo en voor het kabinet van toenmalig minister van Financiën Didier Reynders (MR).

Bekijk het bewuste fragment hier:

 

Bekijk meer video's van vtmnieuws op