Voetbalmama strijdt tegen racisme

Een moeder van een jeugdspelertje van Gravelo (Gingelom) gaat een klacht indienen bij het Meldpunt Discriminatie omdat haar zoontje van negen jaar afgelopen weekend tijdens een voetbalwedstrijd een racistische opmerking naar het hoofd geslingerd kreeg. "De mentale schade die kinderen door dit soort uitspraken oplopen, is enorm", zegt moeder Boutina Abrougui uit Sint-Truiden, die ook een open brief gaat sturen naar de voetbalbond. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Het incident deed zich afgelopen zaterdag voor tijdens een voetbalwedstrijd tussen de jeugdploegen van RDK Gravelo en Heers VV in Gingelom. "Wat een crapuul zijn jullie kinderen", schreeuwde een man eerst. "Zijn jullie kinderen misschien opgevoed in het bos?" riep een andere man daarna. "Dit is een zeer racistische opmerking", aldus Boutina.

Bij de Voetbalfederatie Vlaanderen zijn ze categoriek: "Zulke zaken kunnen we niet tolereren. VV Heers heeft zich al geëxcuseerd, dat is een belangrijke stap. Ik hoop ook dat de sociale controle in de toekomst haar werk doet."