Nieuw ebolageval in België?

In het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel is er mogelijk opnieuw een Belg besmet met ebola. De spoedafdeling is intussen volledig afgesloten. Dat meldt La Dernière Heure. 

Voor de derde keer sinds de uitbraak van de ebola-epidemie, wordt België mogelijk geconfronteerd met ebola op het eigen grondgebied. De eerste twee keer bleek het uiteindelijk vals alarm te zijn.

Dit keer gaat het om een persoon die onlangs afgereisd is naar Guinee en begin oktober terugreisde naar België. De man werd vanmiddag in het Sint-Pietersziekenhuis in Brussel binnengebracht met hoge koorts. Na het ondergaan van een reeks proeven werd hij in quarantaine geplaatst. De eerste resultaten worden woensdagavond verwacht.

"Vermoedelijk heeft de patiënt ebola, maar de kans is groot dat het uiteindelijk om malaria zal gaan", bevestigt Vinciane Charlier, de woordvoerder van Volksgezondheid.  "Deze persoon kwam begin oktober terug naar België en vanmorgen kreeg hij hoge koorts. Om geen risico's te nemen werd deze patiënt in quarantaine geplaatst.  

Voorlopig is er nog geen informatie beschikbaar over de identiteit van het slachtoffer.