Bijna 10000 inbreuken bij 2de flitsmarathon

Afgelopen vrijdag vond in Vlaanderen een nieuwe flitsmarathon plaats in België. Voor de tweede keer dit jaar hebben politiediensten 24 uur lang en verspreid over het hele land de snelheid gecontroleerd.

In totaal hebben ongeveer 80 politiezones en de federale wegpolitie deelgenomen aan de actie. Bij de flitsmarathon werden er 252.389 voertuigen gecontroleerd, bij 9455 gevallen werd er een inbreuk vastgesteld en een proces-verbaal opgesteld. Tijdens de actie werden er 39 rijbewijzen ingetrokken wegens overdreven snelheid.

Tijdens de eerste editie van de flitsmarathon in april is de snelheid van bijna 400.000 voertuigen gecontroleerd. Toen werden 15.615 bestuurders betrapt op een onaangepaste snelheid, 72 automobilisten zagen hun rijbewijs ingetrokken. Wat vooral opviel tijdens de eerste flitsmarathon is dat er 24 uur lang zichtbaar minder snel werd gereden, dit was een van de beoogde resultaten van dit initiatief.

Met dit soort acties wil de politie bestuurders motiveren zich aan de snelheidsbeperkingen te houden. Een aangepast rijgedrag zorgt namelijk voor een positieve impact op het aantal ongevallen en bijgevolg het aantal slachtoffers.