"Gemeenschapsdienst is een goed idee"

Zeven op de tien Vlamingen vinden het een goede beslissing van de nieuwe regering om langdurig werklozen twee halve dagen per week gemeenschapsdienst te laten doen. Dat blijkt uit De Grote Peiling van VTM NIEUWS, RTL-TVI en de krant Le Soir.

Ook in Wallonië gaat een meerderheid akkoord met deze maatregel. Het is wel een pak minder overtuigend dan bij ons. Bijna één op de drie vindt het er zelfs een slecht idee.

Create Infographics

De regering Michel I wil ook dat er bij een staking bij het spoor een minimale dienstverlening komt. De vakbonden krijgen de tijd om dat zelf te regelen, maar als hen dat niet snel lukt, neemt de regering zelf het heft in handen.

De Belg is dan ook een grote voorstander van zo’n minimale dienstverlening. In Vlaanderen zegt 75% dat een goed idee te vinden, in Wallonië is dat 65%.

Create Infographics

Deze peiling bij 1244 respondenten vormt een representatieve steekproef van de Belgen van 18 jaar en ouder. De interviews vonden plaats tussen 10 en 12 oktober 2014 via het Ipsos On Line Panel. De maximale foutenmarge op de gehele steekproef bedraagt +-2.8.