Vlaming kent MR-ministers niet

Vijf van de zes MR-ministers in de regering-Michel I zijn grote onbekenden voor de Nederlandstaligen in ons land. Dat blijkt uit De Grote Peiling die VTM NIEUWS samen met RTL TVi en Le Soir bij 1244 Belgen liet uitvoeren door onderzoeksbureau Ipsos. Bijna drie kwart van de bevraagden heeft geen idee wie Hervé Jamar, Willy Borsus, Marie-Christine Marghem, Jacqueline Galant en Daniel Bacquelaine zijn. Bijgevolg hebben ook weinigen een idee of ze hun taak als minister al dan niet tot een goed einde zullen brengen.

 

Enige uitzondering bij de MR’ers is vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Dat hij wél bekend is, hoeft niet te verwonderen: ook onder Di Rupo was hij al minister van Buitenlandse Zaken. Bovendien vinden heel wat Nederlandstaligen dat hij zijn job goed doet: 59 % van de bevraagden ziet in hem een goede minister van Buitenlandse Zaken. Daarmee is hij de derde populairste politicus van deze regering, na Maggie De Block en Kris Peeters.

 

 

Deze peiling bij 1244 respondenten vormt een representatieve steekproef van de Belgen van 18 jaar en ouder. De interviews vonden plaats tussen 10 en 12 oktober 2014 via het Ipsos On Line Panel. De maximale foutenmarge op de gehele steekproef bedraagt +-2.8.