Michel scoort beter bij Vlamingen

Eerste minister Charles Michel is nipt gebuisd wanneer het gaat over het vertrouwen dat de Belgen in hem hebben als regeringsleider. Dat blijkt uit een peiling die VTM NIEUWS samen met RTL TVi en Le Soir liet uitvoeren door onderzoeksbureau Ipsos. Van de 1244 Belgen die bevraagd zijn heeft 53 % geen vertrouwen in hem, 47 % wel.

Twee op de drie Walen heeft geen vertrouwen in Michel

Opmerkelijk is dat Michel beter scoort bij de Nederlandstaligen: 58 % van de Nederlandstaligen heeft vertrouwen in Michel als premier, terwijl maar liefst 68 % van de Franstaligen geen vertrouwen in hem heeft. Ook in Brussel scoort Michel niet goed: 69 % heeft geen vertrouwen in hem. Op zich is dat niet onlogisch, want veel Walen, Brusselaars en Franstaligen hebben niet op Charles Michel of MR gestemd bij de verkiezingen. De meeste stemmen gingen toen naar de PS van Elio Di Rupo, die nu dus niet in de regering zetelt.

 

 

Deze peiling bij 1244 respondenten vormt een representatieve steekproef van de Belgen van 18 jaar en ouder. De interviews vonden plaats tussen 10 en 12 oktober 2014 via het Ipsos On Line Panel. De maximale foutenmarge op de gehele steekproef bedraagt +-2.8