Trein zou door rood gereden hebben

Uit de eerste politionele vaststellingen blijkt dat één van de bestuurders bij het treinincident in Schaarbeek een rood licht zou genegeerd hebben. Dat bevestigt Marie-Rose Broucker, woordvoerster van het Brusselse parket. Met de inbeslagname van camerabeelden hoopt het parket uitsluitsel te brengen.

De twee passagierstreinen hielden gisteravond omstreeks kwart voor negen net op tijd halt in de buurt van het station van Schaarbeek. Ze waren op hetzelfde spoor terechtgekomen en zouden frontaal gebotst zijn. Volgens de NMBS hebben de veiligheidssystemen goed gewerkt. De treinen stopten op zo'n tweehonderd meter afstand van elkaar.

De oorzaak van het incident is nog niet helemaal duidelijk. Vanochtend leek het nog om een verkeerde wissel te gaan, in de namiddag liet het parket weten dat de eerste politionele vaststellingen wijzen in de richting van een genegeerd stoplicht.

Naast het verhoren van de betrokkenen voert het parket ook een technisch onderzoek met camerabeelden waarop de exacte stand van de wissel zichtbaar moet zijn.