Elio Di Rupo neemt afscheid als premier

Nu de regering Michel-I een feit is, werd het voor Elio Di Rupo (PS) tijd om afscheid te nemen van zijn kabinetsmedewerkers. Morgen moet hij officieel afscheid nemen van de Wetstraat 16 en de sleutel aan Charles Michel geven.

Ontslagnemend premier Di Rupo nam vandaag uitgebreid de tijd om afscheid te nemen van iedereen die de laatste jaren nauw met hem samenwerkte. “Bedankt voor jullie inzet en engagement. Al dat werk was niet mogelijk zonder jullie toewijding”.

Exact 1038 dagen geleden nam Di Rupo samen met zijn kabinet zijn intrek in de Wetstraat 16. Koks, bediendes en zijn secretaresse Stefanie zijn teleurgesteld dat het afgelopen is. “Hij was een echte mens, hij vroeg telkens hoe het met me ging en was altijd vriendelijk. Ik ga het zeker missen”, aldus secretaresse Stefanie, die pas 24 was toen ze aan het werk ging bij Di Rupo.

Di Rupo zelf vond het belangrijk om afscheid te nemen van zijn mensen. “Ik heb met hen veel contact gehad, dus het was voor mij normaal om bedankt te zeggen tegen hen.”