Dossier Festivals

Werchter en Graspop week vroeger in 2015

Rock Werchter zal volgend jaar van donderdag 25 juni tot en met zondag 28 juni plaatsvinden. Dat is te lezen op de website van het festival. Ook Graspop valt volgend jaar een week vroeger.

"We schuiven een weekje naar voor en dat in functie van één van de headliners", luidt het op de website van Rock Werchter.

Wie die headliner is, is voorlopig nog onduidelijk. "De gesprekken lopen nog. Namen kunnen we nog niet meegeven. We houden jullie sowieso op de hoogte."

Staff announcement! #RW15 will be held from June 25th to June 28th! We’re moving the festival one week forward: http://t.co/N5LiCmKpmA

— Rock Werchter (@RockWerchter) 10 oktober 2014

De 20ste editie van Graspop Metal Meeting vindt volgend jaar plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni. Dat is één weekend vroeger dan de afgelopen jaren. "Veel buitenlandse groepen sluiten hun Europese tournees immers half juni af", is te lezen op de website.

"Over enkele weken laten we de eerste headliners op jullie los, nog eventjes geduld dus. Maar wees gerust, achter de schermen zetten we alles op alles om deze 20ste editie onvergetelijk te maken."