Wegpiraat E314 riskeert 1 jaar cel

De wegpiraat van de E314, die vorig jaar werd gefilmd terwijl hij met zijn BMW de bestuurder van een bestelwagen de pas afsneed, riskeert één jaar cel. De openbare aanklager in Hasselt heeft die straf vandaag geëist. Op 6 november wordt het vonnis uitgesproken.

De vijftigjarige wegpiraat uit Sint-Genesius-Rode moest zich vandaag verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Hasselt. Maar hij daagde niet op.

Bruusk op de rem

De man haalde met zijn capriolen het nationale nieuws. Het slachtoffer had met zijn gsm de verkeersagressie gefilmd en het op het internet gezet. Op de beelden is te zien hoe de vijftiger de bestelwagenbestuurder de pas afsneed en vervolgens zeven keer bruusk op de rem ging staan. Intussen bleef hij opzettelijk links rijden, zodat de bestelwagen een vrachtwagen niet kon inhalen.

Toen de bestelwagen de afrit Halen wilde nemen, wilde hij dat alsnog verhinderen. Een vrachtwagen reed de BMW uiteindelijk klem, waarna die achteruit reed en via de pechstrook de vlucht nam.

Bekend bij gerecht

De wegpiraat moest zich trouwens niet alleen voor deze zaak verantwoorden. Hij stond ook terecht voor weerspannigheid tegen twee agenten van de politie. En in januari van dit jaar werd hij al tot 26 maanden cel veroordeeld, omdat hij een fotograaf en een medewerkster van een notaris had aangevallen en geslagen.

Bekijk ook:

Bekijk meer video's van vtmnieuws op