Ongeval in Berchem legt ochtendspits lam

Op en rond de Antwerpse ring verloopt de ochtendspits donderdag bijzonder moeizaam ten gevolge van een aanrijding van een persoon op de ring richting Nederland ter hoogte van Berchem. Er zijn al sinds 8 uur twee rijstroken versperd, wat gezien de normale drukte op dat uur van de dag voor heel wat problemen zorgt. Vanuit het Waasland moet je zelfs al twee uur aanschuiven om voorbij het ongeval te raken. De eerste vaststellingen over het ongeval ter hoogte van de brug van Berchem wijzen op een wanhoopsdaad.

Het opruimen van de brokstukken is intussen bijna achter de rug, maar voor het verdere verloop van de ochtendspits komt dat volgens het Vlaams Verkeerscentrum te laat. "De situatie is momenteel vrij rampzalig, vooral voor het Waasland", zegt woordvoerder Hajo Beeckman.

"Daar zit je immers met de combinatie met de werkzaamheden in Beveren die zo al voor lange wachttijden zorgen. Ook op de E19 vanuit Brussel sta je al stil vanaf Mechelen."

De Liefkenshoektunnel is vanwege de grote hinder tijdelijk tolvrij gemaakt richting Nederland. Wie vanuit de richting van Gent komt, kiest echter beter voor de brug van Temse en de A12 om naar Antwerpen te rijden, naar Hasselt is omrijden via Brussel dan weer de beste optie.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.