Wordt flitsmarathon 'flutmarathon'?

De flitsmarathon die morgen gepland was, gaat toch door. Dat heeft Michaël Jonniaux, directeur van de federale wegpolitie gezegd. Al zal er toch een pak minder geflitst worden door een staking bij de politievakbonden uit protest tegen hun nieuwe pensioenregeling.

Jonniaux maakt zich sterk dat een honderdtal politiezones hun medewerking al heeft toegezegd van de 194 politiezones in ons land. Maar dat wil zeggen dat nog steeds iets minder dan de helft niet mee doet. Dat komt door een actie bij de federale wegpolitie. De politievakbonden plannen namelijk een actie tegen de nieuwe pensioenregeling bij de politiediensten. 

Agenten zouden in de toekomst langer moeten werken en dat is niet naar de zin van de bonden, die slechts een minimumdienstverlening voorzien op de dag van de flitsmarathon. Daardoor zou er van een flitsmarathon geen sprake zijn, maar eerder van een “flitsloopje”, aldus de vakbonden.

Op 17 april ging de eerste flitsmarathon in ons land door. Toen werden bijna 400.000 chauffeurs gecontroleerd en iets meer dan 20.000 boetes uitgeschreven.