Belkacem niet aanwezig op proces

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is vandaag de tweede dag van het terrorismeproces rond Sharia4Belgium van start gegaan. Het openbaar ministerie, dat gisteren al de rol van de eerste tien beklaagden toelichtte, zal dat nu voor de 36 overige doen. Op het einde van het rekwisitoor volgt dan de strafvordering. Fouad Belkacem is niet aanwezig. "Hij heeft daar zijn redenen voor, maar het betekent zeker niet dat hij geen respect heeft voor de rechtbank", zei zijn advocaat John Maes.

Ook Walid L. en El Ouazna N. zijn niet aanwezig, maar worden vertegenwoordigd door hun advocaten. Hakim E., Elias T., Jejoen Bontinck, Mohamed E.Y., Bilal E.M. en Michaël Delefortrie wonen wel hun proces bij.

Beklaagde Hakim E. en de overleden Houssien E. worden vandaag enkel bijgestaan door meester Walter Damen. Zijn confrater Abderrahim Lahlali zou naar verluidt een dag paleisverbod hebben gekregen, omdat hij maandagavond in VRT-programma 'Reyers Laat' zat, ondanks een uitdrukkelijk verbod van de Antwerpse stafhouder.

Net zoals maandag is de politie in groten getale aanwezig, zowel binnen als buiten het justitiepaleis aan de Bolivarplaats. Wie het proces wil bijwonen, moet een identiteitscontrole doorlopen en langs de metaaldetector passeren. Ook de pers is weer massaal aanwezig.