Farid Le Fou vraagt euthanasie

Farid Bamouhammad, die sinds 1985 opgesloten zit voor doodslag, poging doodslag en poging tot ontvoering, wil euthanasie aanvragen. Dat heeft hij vanavond via de Franstalige openbare omroep RTBF laten weten.

"Ik heb al die tijd in de duisternis, in de hel doorgebracht want dat betekent gevangen zijn. Wat men mij heeft aangedaan, wens ik niemand toe. Ik verkies te sterven. Dat is contradictorisch in relatie met mijn moeder en in tegenspraak met de liefde voor mijn dochter. Het staat ook haaks op het leven dat ik wil leiden", vertrouwt 'Farid le Fou' de RTBF toe in een getuigenis in het zondagavondjournaal.

In totaal werd Farid Bamouhammad 167 keer van de ene naar de andere gevangenis overgebracht. In augustus 2005 gijzelde hij zijn dochter in Brussel. De man wordt door veel cipiers die met hem werkten als de meest gevaarlijke en de moeilijkste gedetineerde aanzien.

Volgens de RTBF beantwoordt zijn aanvraag niet aan het wettelijk kader over euthanasie en maakt hij geen kans. Het gevangeniswezen wenst geen commentaar te geven, omdat het gaat om een individueel dossier.