18 Delhaizewinkels dicht door staking

Achttien Delhaize-supermarkten houden de deuren gesloten voor de klanten meldt de woordvoerder van de supermarktketen. In Vlaanderen blijven vijf winkels toe. De bonden protesteren er tegen de grote herstructurering die Delhaize voor de zomervakantie aankondigde.

"Dit wil ook zeggen dat meer dan 700 winkels wel open en toegankelijk voor de klanten zijn", aldus woordvoerder Roel Dekelver. "We betreuren de actie en begrijpen de timing helemaal niet. Er zijn immers nog drie ondernemingsraden gepland." Delhaize kondigde in juni de intentie tot herstructurering aan met een collectief ontslag dat tot 2.500 werknemers bedreigt en het stopzetten van veertien supermarkten in eigen beheer.

In Vlaanderen blijven de vestigingen Roeselare, Antwerpen (Fruithof), Wondelgem, Lommel en Genk toe. In Wallonië betreft het eveneens vijf winkels: Waterloo, La Louvière, Dinant, Luik (Quai de Rome) en Verviers. Maar in Brussel sluiten er meer winkels dan verwacht. De deuren bleven gesloten in de vestigingen Mutsaard (Laken), Debroux (Oudergem), Verhaeren (Schaarbeek), Boondael (Elsene), Defré (Ukkel), Hankar (Oudergem), Charles Woeste (Jette) en Arbre Ballon (Jette).