Speciale eenheden naar Leuven Centraal

De speciale eenheden van de politie zijn vanavond uitgerukt naar de gevangenis van Leuven Centraal voor een incident tussen minstens twee gedetineerden. Eén gevangene houdt zeker één andere gedetineerde vast. Het incident speelt zich af in één cel en de gedetineerden zijn celgenoten. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Er zijn geen personeelsleden betrokken bij het incident.

De gedetineerde zit een korte gevangenisstraf uit en staat niet bekend als gewelddadig. Dat zegt Laurent Sempot, woordvoerder van het Gevangeniswezen. Waarom de man zich verschanst heeft, is nog niet duidelijk, maar vermoedelijk heeft het te maken met zijn vrijlating, aldus de woordvoerder.

Hoewel de man gewapend is met een mes en er in de cel ook drie andere gevangenen vastzitten, is het volgens woordvoerder Sempot nog niet duidelijk of het wel om een gijzeling gaat. "Het is nog allesbehalve duidelijk wat er precies gaande is", zegt de woordvoerder van het Gevangeniswezen. "De speciale eenheden van de federale politie zijn in ieder geval verwittigd en zijn onderweg. Zij zullen de zaak verder in handen nemen."