Agressie na controle op tram in Gent

In Gent hebben twee agenten van de Gentse lokale politie pepperspray moeten gebruiken, omdat ze ingesloten waren door een menigte die zich tegen de politie had gekeerd na een interventie voor agressie tegen personeel van De Lijn. Dat meldt woordvoerder Manuel Mugica Gonzalez van de Gentse lokale politie.

Het incident gebeurde rond aan het Woodrow Wilsonplein. "Toen onze ploeg ter plaatse kwam, keerden twee jongeren van 16 en 17 jaar zich tegen hen", zegt politiewoordvoerder Mugica Gonzalez. "Ons personeel kreeg schoppen en moest dwang gebruiken om de twee jongeren ter plaatse te houden. Daarop heeft een menigte van ongeveer tweehonderd personen, vooral jongeren, zich tegen de politie gekeerd. We kwamen ter plaatse met een twintigtal agenten. Er was een zeer gespannen sfeer met duw- en trekwerk. Twee agenten die omsingeld waren, hebben pepperspray moeten gebruiken gebruikt om weg te raken."

De twee jongens van 16 en 17 jaar werden opgepakt, maar het is nog niet duidelijk welke maatregel ze opgelegd zullen krijgen.