Vilvoorde gaat in VS plan uitleggen

Een delegatie van de stad Vilvoorde trekt volgende week naar het Amerikaanse Columbus om er haar aanpak van de radicaliseringsproblematiek uit de doeken te doen, zo heeft de stad vandaag aangekondigd.  

Op initiatief van de Amerikaanse ambassade is een uitwisselingsproject op poten gezet tussen Vilvoorde en Columbus, een stad in de staat Ohio. Nadat de Belgische stad in juni al een delegatie uit de Verenigde Staten ontving, steekt een Vilvoordse delegatie onder leiding van burgemeester Hans Bonte (sp.a) nu de Atlantische Oceaan over om er het beleidsplan "Een integraal plan voor meer warmte en veiligheid" toe te lichten. 

De Belgen plegen in de VS ook overleg met verschillende overheidsdiensten die werken rond de bestrijding van radicalisering (US Department of Homeland Security Office for Civil Rights, National Security Council Staff, US Department of Justice Civil Rights Division) en zullen er verschillende lokale preventieprogramma's bezoeken.  

De nadruk van het programma zal liggen op de betrokkenheid van de lokale gemeenschappen bij de preventie van radicalisering en op de rol die de (lokale) overheid en politie hierin kunnen spelen, aldus de mededeling.